Kireçlenme, kemiklerin ucunda makam yer kıkırdak dokunun zamanla aşınması ve yıpranması ile ortaya çıkan bir rahatsızlıktır. Zamanla kötü gidişatlar gerçekleşebilir. Kemikler parçalanarak eklem zarfında birikmeye çıbanlayabilir. Bu gestalt vücutta iltihabi bir süreci ve sonrasında ağrı ataklarını ortaya çıbayanr. 40 evetşın üstündeki bireylerde henüz ziyade görülür. Başkaca ciddi sıklet çekmek kabilinden zorlu fiziksel hareketlerde kâin insanlarda, henüz ziyade rastlanmaktadır. Eklem kireçlenmesi, eklem emrazının da esas nedenlerinden biridir. Kireçlenmeden diz, kalça, sorumluluk, bel ve çıbanparmak eklemleri etkilenir. Evetşın artması, aşırı kiloluluk, eklemlerin aşırı kullanmaı ve genetik yatkınlıklar riski artırır. Eklem Kireçlenmesini Önlemek İçin Beslenme Önerileri Bereketli iyi sutaş tüketin. Kez, eklemlere bindi esenlar. Bu yüzden her ruz en az 8 bardak sutaş yürekmek icap ettiğini ihmal etmeyin. Suyun haricinde benzin, kefir, katık kabilinden koca kalsiyumlu besinler de, kemik esenlığına katkı esenlar. Zerzevat ve semere tüketin. Kemik esenlığı yürekin, vitamin ve minerallerin stabil bir şekilde tuzakınması önerilir. Bu yüzden vitamin ve mineral kıymeti koca olan göveri ve meyveleri beslenmenize ekleyin. Evetğlı kırmızı et tüketimini azaltın. Kırmızı et tüketimi, hayvani proteinlerin ziyade gelgelı sonucunda idrarla alay malay kalsiyum atımını artırır. Kemik esenlığını sıyanet etmek yürekin kırmızı et tüketimini azaltın. Bunun namına fasulye, mercimek, bezelye kabilinden protein itibarıyla gösterişli bakliyatları beslenmenize ekleyin. Evetğlı balık tüketimini artırın. Omega 3 itibarıyla gösterişli olan evetğlı balıklar, eklem emrazına karşı çok etkilidir. Hamsi, somon, orkinos kabilinden balık türlerinin tüketimi, kemik esenlığını yapıcı yönde etkiler. Yeşil çay yürekin. Yeşil çay, eklem kireçlenmesinde yapıcı etkilere sahiptir. Antioksidan ve anti-inflamatuar etkilere iye olduğu yürekin, kemiklere bindi evet. Başkaca kireçlenmeden kaynaklanan vecalara ve şanlayışkinliğe de yavuz hasılat. Kaide kireçlenmesini azaltmak yürekin yemeniz gerekenler; Yapılan meyanştırmalara bakılırsa semere ve göveri itibarıyla gösterişli beslenmek, kalça kireçlenmesi riskini azaltır. Bu sebzelerin dokunaklı dahişeni diallil disülfitindir. Elma, muz, armut, şeftali, kavun, üzüm ve kuru meyveler, soğan, pırasa ve zerrinmsak kabilinden sebzeler kalça kireçlenmesi riskini azaltır.